Resa

Resa under corona

Med nya krav och restriktioner som varierar mellan länder och flygbolag är det viktigt att ta reda på vad som gäller för just dig.

Boka onlineSe restriktioner

Generella regler for
utlandsresa under corona

Beroende på vilket land du reser till och vilket transportmedel du använder, så finns det en del olika begränsningar som du behöver följa. Du har ett personligt ansvar att resa så smittsäkert som möjligt, både för din skull och för andras.

Du har även ett personligt ansvar att ta reda på vilka krav och restriktioner som gäller för landet du reser till. Vi på Scantest har inte möjlighet att ta reda på alla specifika krav mellan olika länder, då de kan ändras snabbt utan förvarning.

Vi har tester som uppfyller alla krav som kan dyka upp. Oftast är det PCR eller Antigentest som gäller vid resor. Alla våra tester inkluderar intyg att du har blivit testad. I några fall kan du behöva ett intyg som är undertecknat av en läkare, då tillkommer en kostnad på 300:-

Boka nu

Bra att veta när du reser

Innan din avresa finns det en del saker du bör tänka på.

Checklista inför resan

Kolla upp restriktioner och krav först, boka sedan en tid för test. Se till att din reseförsäkring täcker eventuell smitta och ha en resebuffert utifall du inte kan resa hem som planerat.

Reglerna varierar

Varje land och flygbolag ställer olika krav som ändras ständigt och med kort varsel. Se till att du har den mest uppdaterade informationen tillgänglig så att det inte blir problem inför din resa.

Vi finns nära dig

Vi växer fort och dyker snabbt upp i olika delar av Sverige. Alla våra lokaler ligger så centralt som möjligt för att det ska vara enkelt för dig att besöka oss för ditt test.

När du reser tillbaka till Sverige

Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger att personer som besökt länder som avråds av Utrikesdepartementet bör testa sig direkt vid ankomst till Sverige samt fem dagar efter. De rekommenderar även att man isolerar sig sju dagar efter ankomst vilket även gäller om test visar negativt.

Som utländsk medborgare är det ett krav att visa antigentest taget de senaste 48 timmarna för att kunna resa in i Sverige.

Svenska medborgare, samt inresande från Norge, Finland, Danmark och Island är undantagna från kravet att uppvisa negativt COVID-19 test vid inresa i Sverige. Det gäller även för personer under 18 år och personer med uppehållstillstånd i Sverige.

Obs: Alla personer, även de som faller under ett undantag för krav på att uppvisa negativt Covid-test vid inresa i Sverige, bör i vilket fall som helst, innan avresa, informera sig genom flygbolaget och lokala myndigheter i eventuellt transitland angående eventuella restriktioner.

Boka nu
Reserestriktioner

Kolla restriktionerna för din destination

Restriktionerna ändras hela tiden och vi rekommenderar därför att du kontrollerar reglerna för det land du vill resa till.

Se reserestriktioner

Vi erbjuder följande tester

Våra tester håller hög kvalitet och har hög specificitet och sensitivitet. Oavsett om du ska ut och resa eller bara vill hålla dig frisk så finns det alltid något i vårt utbud som passar dig.

Rapid Antigen Test Nasal

Pris: 395 SEK
Hastighet: 15 minuter

Läs mer

Rapid Antigen Test

Pris: 395 SEK
Hastighet: 15 minuter

Läs mer

Rapid Antikropp Test

Pris: 275 SEK
Hastighet: 15 minuter

Läs mer

QUICK RT-PCR Covid-19

Pris: 1195 SEK (Reseintyg +300 SEK)
Hastighet: 15 minuter

Läs mer

Antigen & Antikropp Test

Pris: 600 SEK
Hastighet: 15 minuter

Läs mer

Vår process är enkel!

Det är lätt att testa sig med Scantest. Nedan kan du se hur processen sker – från att du bokar en tid tills du har ett giltigt reseintyg med ditt testresultat.

#1: Kom på drop-in eller med tidsbokning.

När du boka behövs din giltig ID-dokument som krävs för dina resor, ditt telefonnummer och e-postadress. Du får sedan en QR -kod som skyddar din identitet när du testar.

#2: Dags för test

Vi skannar först din QR kod för att verifiera din bokning. Sedan utför vi ditt valda test på några minuter och efter det kan du lämna centret.

#3: Få ditt certifikat

Certifikatet blir automatiskt utskickat till dig på e-post. Våra snabbtester tar endast 15-20 minuter för att få ditt resultat. Med Quick RT-PCR tar det 20-25 minuter.

Boka ett test så du kan resa

Våra tester från Roche är marknadens bästa och ger säkra svar. Du kan lita på oss för de mest effektiva och snabba testerna inför din resa.

Boka online