Scantest är nyligen ansluten till Europeiska unionens Covid -certifikat. Det innebär att våra kunder som är europeiska medborgare eller invånare som vill resa inom EU kan nu testas för covidbevis hos oss på Scantest och mottag ett digitalt eller utskrivet reseintyg utfärdat av e-hälsomyndigheten.

Certifikatet möjliggör fri och obehindrad rörelse i hela EU och dess giltighet och autenticitet kan verifieras av alla medlemsstater. Testresultaten är giltiga i några få dagar till högst sju dagar, beroende på testmetoden. Det är fortfarande resenärens eget ansvar att kontrollera med sina resmål vilka test som krävs för inresa och vilken giltighet som gäller för testet. 

Vid mottagande av ett negativt testresultat blir intyget tillgänglig digitalt via en digital brevlåda (Kivra, Min bildighetspost, Digi-mail eller E-boks) för svenska invånare och medborgare. Scantest kan också utfärda ett utskrivet certifikat till kunder utan e-legitimation. Detta kommer att finnas tillgängligt för upphämtning på kvällen samma dag som testet ägde rum beroende på vilket test du väljer. Kunderna kommer att fortsätta att få Scantests normala reseintyg eller läkarintyg som är tillgängligt för alla och gäller för resor inom EU och internationellt.

Tjänsten är nu tillgänglig på alla våra testcenter för både våra antigen- och PCR-tester. Du kan boka en tid och begära ditt EU -certifikat här.